Уебсайтът на Хамас е разположен на руския хостинг VDSina, а руската

...
Уебсайтът на Хамас е разположен на руския хостинг VDSina, а руската
Коментари Харесай

Сайтът на Хамас се хоства в Москва

Уебсайтът на " Хамас " е ситуиран на съветския хостинг VDSina, а съветската компания Selectel им оказва помощ да поддържат домейна. Това заяви израелското издание Mezuzah, откривайки нови връзки сред терористичната организация, контролираща Ивицата Газа, и Руската федерация.

Офисът на VDSina се намира в Москва. Според известия в медиите Selectel, чийто създател е Лев Левиев, им оказва помощ да поддържат домейна на " Хамас ". Данните от този домейн се съхраняват от Selectel от 2021 година насам.



Левиев е и съосновател на VKontakte. Известно е, че той има двойно поданство - съветско и израелско. Компанията майка на Selectel се намира в Обединените арабски емирства.

Сега интернационалната общественост се чака отговори на въпросите по какъв начин е допустимо уеб страница на терористична организация да бъде хостван в Русия и какви ограничения ще бъдат подхванати в отговор на тези изненадващи открития. Това повдига значими въпроси по отношение на съдействието на съветски компании с терористични организации и до каква степен са предпазени данните и информацията, съхранявани на сървърите на такива хостинг снабдители. " Хамас " не е приета за терористична организация в Руската федерация.



Разследването за следващ път хвърля сянка върху активността на съветските компании, като повдига значими въпроси за сигурността в интернет и до каква степен ефикасни са съществуващите интернационалните правила в битката против терористичните организации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР